Bingos bravader, del 1.

Idag är det dagen jag har längtat så innerligt efter. Den första vårdagen när jag har kunnat ta en skogsrunda med Bingo. Vintern har visat sitt fulaste tryne och bara erbjudit is vilket inte är applicerbart med oskodda små hästfötter.

Make peace

Peace.

Det finns en helt naturlig förklaring till varför Bingo inte är skodd och därmed inte broddad. Det tog mig nära nog ett år från det att jag fick honom innan han "accepterade" att lyfta ens en millimeter på sina hovar utan att skicka in mig i väggen. Han är inte överdrivet förtjust i det idag heller men gör det för att jag..... erm....... ber snällt...?

Hovslagaren börjar alltid med Bingo för att veta att han har tillräckligt med ork i händelse av att min lilla ängel skulle vara en smula trilsk. Och även om det för det mesta går glimrande så är han tung. Och jag vill inte påstå att han (Bingo alltså) är särskilt samarbetsvillig. Om nu hovslagaren ska verka hovarna så får han väl hålla upp hov och ben själv.

Lägg nu till att Bingo aldrig någonsin i sitt 12-åriga liv har haft en sko på sig.

Så. Idag alltså. Uteritt.

Jag tog in Bingo i stallet och gick loss på vinterpälsen med min Furminator. Mängden hår som landade i drivor på stallgången räcker till bygga en ny häst av. Var kommer all päls ifrån!? Såg efter ridturen att en ansenlig mängd även åkt snålskjuts på min jacka. Man skulle kunna säga att jag har hår på bröstet. ^^ För att han skulle se lite rekorderlig ut på premiärskogsturen anno 2017 så drog jag några rejäla tag med borsten genom hans dreadlocks i manen. SÅDÄR! KLAR!

Det här tog en sån tid och både jag och Bingo var så slut att vi båda var svettiga innan vi ens kommit ut ur stallet. Nu kan man ju undra varför Bingo var svettig. Jo, förstår ni... Det är ju såhär att han hatar att stå uppbunden. Till råga på allt var han ensam kuse i stallet! Inte populärt!

Nåväl. Ut kom vi och solen och fåglarna välkomnade oss. En av de saker jag älskar allra mest med att bo på landet är det oerhörda lugn som råder runt omkring mig. Just där och då var det bara jag, Bingo och naturen.

Den här årstiden är det som allra bäst att rida ut. Lagom temperatur, inga insekter som plågar en och i skogen hörs det ljud från både flora och fauna som vaknar till liv igen. Och doften. Alltså, finns det något bättre än att dra in ett djupt andetag genom näsan tills lungorna nästan exploderar? Varför gör ingen en parfym som luktar skog?

Bingo är en såndär cool häst. Stora högar med timmer, breda vattenfyllda diken, uppskrämda fåglar ur buskar... inget bekommer honom. Han knatar bara vidare. Inga konstigheter.

Det roliga med att rida Bingo (förutom att min rumpa ser jätteliten ut när jag sitter på honom) är att man återupplever ponnytiden. Man sitter där, i sidvärtes spagat och håller lite i manen. Och skrattar.

Bingo har blivit lite korpulent nu under vintern av den anledning jag just avhandlat. Så turen idag fick bli den lilla klätterrundan. Jag fick ca 3000 extra steg på mitt aktivietsarmband. Sånt bryr sig inte Bingo om. Han väntade på efter-ritt-knäckebrödet och höbalen som står i hagen.

Nu är vi båda trötta och förtjänar lite vila såhär på eftermiddagskvisten.

Tidigare inlägg
Arkiv
Sök via taggar