Var hittar man dig en fredagkväll?

I begynnelsen av Facebook kunde man installera en applikation och svara på en massa personliga frågor om sig själv och sedan dela med sig av den till sina vänner. Det var frågor om favoritmat, om man hade nåt smeknamn, drömjobb... osv, osv, osv. Och slutligen frågan: "Var hittar man dig en fredagkväll?"

Mitt svar? I stallet, såklart! Det är i och för sig svaret man oftast får oavsett vilken veckodag man frågar mig om. Idag var inget undantag. I skrivandets stund är klockan runt midnatt och jag har nyss mockat klart och sopat. Och hängt in en ny SADEL! Eller ja, ny och ny. Den är begagnad, men för mig är den ny. Jag råkade nämligen under dagen se ett inlägg från Marias Hästbod, second hand för häst och ryttare. att en bomlös sadel var till salu, en såndär som Prins har. Den har ju blivit lite av en favorit hos mina elever så när jag fick chans på en likadan så klippte jag till. Så efter sista lektionen raskade jag in, slängde i mig ett par varma mackor och hann byta 14 ord med min man för att sen kasta mig i bilen och åka till Saxdalen och hämta den. Sen hem igen och snygga till i stallet.

Jag vill verkligen rekommendera er till att åka dit och kika. Vare sig man letar efter utrustning till hästen eller sig själv eller ungarna så finns det MASSOR av skojiga saker till läskigt bra priser. En hel massa saker är dessutom närpå sprillans nytt, Ni vet, felköp och sånt. Allt är helt och rent. Och tjejerna som driver boden är både trevliga och tillmötesgående. De såg exempelvis inte några konstigheter i att öppna boden en sen fredagkväll för att jag skulle kunna köpa en sadel.

Faktum är, tro det eller ej, att jag inte är något stort fan av att shoppa. Men när det gäller saker till djuren så kallas det inte att shoppa. Då är det roligt och då heter det "införskaffa nödvändigheter". Stor skillnad.

Ska jag köpa saker till mig själv så får det gärna vara på halva reapriset, fyndhörnor och loppisar. Sånt är inte heller shopping. Det är "omhändertagande av sådant ingen annan vill ha så slipper det slängas". Och det är ju både roligt och miljövänligt.

Det tjusiga i kråksången är ju då, att om man sparar in lite på slantarna så är ju utrymmet större till att köpa sånt man villhöver. Just sayin'.

Och aprorå fredag. Idag (läs: igår) fick samtliga av mina kollegor jobba, det blev till och med så att vår timvikarie Hödde fick tjänstgöra. Och ÄNDÅ räckte inte hästarna till. Då är det ju en himlans tur att syskon delar med sig. När storasyster hade ridit färdigt så fick lillebror testa på att rida en skvätt.

Denhär lektionen var oerhört rolig att ha. Isa visade återigen vilken fantastisk häst hon är och lät sig ledas runt bland koner och pinnar. Ungarna jublade när vi hade tävling om vem som hann snabbast över till andra sidan ridhuset.

Lektionen efter både grät vi och tjöt av skratt. Vi lekte tjuv och polis, vi knyckte muggar och en elev kallade dagens lektion för kaos. Bra kaos.

Kvällens sista lektion bjöd på alla gångarter och pet på detaljer. Jag pratade på så jag blev trött på mig själv men tjejerna ville veta mer. 1000 och 1 frågor. Jag ÄLSKAR sånt! Jag ÄLSKAR'T!

När det var dags för tjejerna att åka hem vänder en av dem sig om och säger "Jag längar SÅ HIMLA MYCKET till måndag!!!" Gänget ska rida då med. Och jag blev alldeles häpen. Det är regn, rusk, bäcksvart, sent, kallt. Men ändå hägrar hästarna. Mina underbara, fluffiga, knasiga hästar. Jag vågar påstå att varenda unge som rider här är tvättäkta hästmänniskor. Tid och rum glöms bort. Det är helt fantastiskt. Tid har jag för övrigt aldrig förstått mig på. Dum uppfinning, för man uppfann förlite av den. Bortsett mattelektionerna och hemkunskapen i högstadiet. Där existerade inte tiden för de lektionerna varade ju i sju evigheter och en halv eftermiddag.

Och apropå tid. Nu är det ju den lite mindre färgglada delen av hösten som är här. Då ska vi dra oss till minnes de fina dagarna. Som dehär:

I vinter är vi många som hoppas på ett par dagar med riktigt fin pudersnö så att vi kan dra ut och tolka. Helt obegripligt för mig att jag säger högt att jag vill ha snö. "Vitt vädermögel" är annars en synonym till snö jag frekvent använde förr. Men det var ju innan jag hade korta skidor, galna ponnys och tillgång till plan mark.

Och apropå snö. Det brukar vara snö i december. Och i december har barn jullov. Och då tänkte jag försöka ha julkul i stallet. Vad sägs om att byta ut enhörningsritter mot tomteparader? Det spånas lite på temadagar då också som vi givetvis avslutar med rykttävling! Mer om det inom kort.

Avslutningsvis, det är många som undrar vad det är för utbildning jag ska åka iväg på i oktober, då när jag har stallet stängt "JÄTTElänge" [citat från ungefär 12 barn]. Jo, jag är medlem i Svenska Blå Stjärnan och har gått deras utbildning i Risk och Säkerhet. Nu är det dags för Grundkurs 1 vilket innebär att jag ska lära mig mer om kor, hur de mjölkas, tas omhand, avlas och behandlas vid sjukdom med mycket mera. Jag ser verkligen fram emot kursen, även om det innebär att jag inte får träffa alla härliga ungar eller de lika härliga föräldrarna.

Och apropå föräldrar; TACK! Igen! Det var ju detdär med tiden. Jag är inte bra på att hålla reda på den. Idag (läs: igår. Igen) överlappade lektionerna varandra litegrann men det var inga problem att vänta in- eller ut- varandra vid lektionsbyte. Utan ert engagemang, ert tålamod och er förståelse så hade verksamheten i stallet inte rullat. Så Tack. Tack och tack igen.

Oj, nu är klockan 01.45. Men det gör ingenting för imorg...idag har jag en ledig dag. Den första lediga dagen denna månad och den åttonde sedan 1 april i år. Men april april på mig för inte blir det någon slappedag inte, vilket jag kallt hade räknat med. De två nya fåren vi har köpt tycker att livet verkar skojigare utanför staketet så det ska åtgärdas. Snarast. Och sen hade visst en jägare fällt en älg så det är bara att kavla upp ärmarna för att stycka och paketera kött. "Jamen, vilken lyx att driva eget företag. Då får du ju helt bestämma över din tid själv". HAhahAhHAhHAhhHAhahAHah!!!! Njäe, ialla fall inte om man bor på en gård. Det finns liksom ingen tid kvar att bestämma över. Men missförstå mig rätt. Jag skulle inte byta ut dethär livet mot allt smör i Häcklefjäll.

Denhär bilden får illustrera varför:

Gamla Ridskolan önskar alla en trevlig helg. Var rädda om er där ute.

Tidigare inlägg
Arkiv
Sök via taggar