Vad händer i stallet?

Ganska snart fyller Gamla Ridskolan på Stall Övre Tappen 1 år, närmare bestämt den 1 april. Jag hade tänkt ha kalas, men coronaviruset sätter lite käppar i hjulen där. Men det hindrar såklart inte oss från att fira i alla fall, fast lite senare, när vi kanske kan återgå till det normala.

Men tänk ändå. Ett år! Det har gått i en rasande fart. Utvecklingen av ridskolan går framåt och det börjar synas en struktur som känns stabil. Vissa elever har valt fasta tider och dagar, andra föredrar att kunna boka in sig när andan faller på. Det är roligt att kunna erbjuda båda delarna.

Mina tappra kollegor har *peppar peppar* hållit sig hela och friska bortsett något småsår här och där. Jag har varit väldigt förskonad från allvarligare olyckor bland elever och hästar och det är jag tacksam över.

Porthos, eller Putte som han kallas till vardags har börjat hitta sin form. Dels har jag Saga till hjälp, som skötte om honom på Jan-Ols, som ser till att han får leka och skaka av sig energi. Sedan har jag bland annat Molly som mer än gärna har shettisgalopp med honom i ridhuset. Det är jätteskoj att det börjar vara fler och fler som fått upp ögonen för denna fantastiska lilla fux. Han är knepig för de mindre

rutinerade men ack vad man lär sig mycket på honom.

Sedan har vi Idol, eller Rocky som han kallas till vardags. Han går från klarhet till klarhet tillsammans med lill-matte Julia. De två har verkligen hittat varann och tack vare henne har Rocky kommit långt i sin utbildning på väldigt kort tid. Innan årsskiftet blev han osäker så fort det skulle travas. Idag galopperar han mer än gärna både ute och inne i ridhuset. Jag har en förhoppning om att köra in honom. Visst vore det väl kul att köra ut med ponnisarna och ta en fika i gröngräset?

Kontentan av detta är Putte + Rocky = shettisgalopp ute i sommar! Fartfyllt kommer bara vara förnamnet!

Och sen Rosa. Min rödhåriga skäck med en räv bakom örat. Mycket har hänt sen hon kom i slutet på november förra året. Två veterinärer, en equiopat, en hovslagare och en tränare har oss under sina vingar och guidar oss i varje steg vi tar. Hon är sparsamt med på vissa lektioner då hon fortfarande saknar en hel del muskler och balans men det är roligt att jobba med henne. Även här är Julia till hjälp lite till och från. Rosa kan bjuda på en serie bocksprång under ett pass så det gäller att hålla i hatten. Och jag vet att ni vet, men jag måste bara säga det igen: Jag ÄLSKAR den här hästen.

Den 9-10 maj är det en clinic på Pärlby gård i Grangärde. Jag ska åka dit som fotfolk på lördagen och vara med tillsammans med Rosa på söndagen. Vill ni anmäla er till clinicen som fotfolk så kan ni göra det HÄR. Kostnad 300 kr för en dag, eller 500 kr för både lördag och söndag.

Avtrillarcupen är i full snurr. Vi har en elev som leder, per dags dato, med 19 poäng. Men det är en bit kvar på året och mycket kan hända.

Jag har avsatt en sida till Cupen på hemsidan. Den hittar ni HÄR.

Om ni önskar kan jag lägga in en poängtabell där, om det är ok att jag presenterar er vid namn.

Vi har förmånen att vara sponsrade i Cupen så jag slår återigen ett slag för att kika in på deras hemsidor. Kanske hittar ni nåt där till er själva eller som present till någon.

Nu är också tiden inne för pälsfällning. Om du upplever din lektionshäst som en smula irriterad eller bufflig så ha i åtanke att det kliar i skinnet på dem när de ska byta päls. De kan inte riktigt komma åt att klia sig överallt, så borsta dem gärna massor under magen, på ryggen och rumpan. Gäller i synnerhet Hödde.

Isa är särskilt förtjust i att bli kliad vid hals/bringa/mankam. Just sayin'

Vid rykttavlorna hittar ni två "furminators" det är borstar som ser ut som ilskna kammar. De är effektiva för att ta bort päls med. Eller så finns det pimpstenar i korgen vid grimskaften. Använd dem gärna. Och har du fått kläderna fulla med päls (i synnerhet de vita håren) så finns en blå fyrkantig gummiborste som är effektiv på att ta bort det med.

Nu laddar vi inför våren tycker jag! I påsk pyntar vi hästarna med fjädrar och jagar ägg.

Njut av solen så ses vi i stallet!

Väl mött.

Tidigare inlägg
Arkiv
Sök via taggar